Continental WinterContact TS 810

Continental WinterContact TS 810

Continental WinterContact TS 810 információ

Kényelmes téli gumiabroncs közép- és luxus kategóriás autók számára.

A ContiWinterContact™ TS 810 futófelületének középső és belső részén elhelyezett kapaszkodó él kialakítás sokkal jobb tapadást biztosít havas útfelületen. Az aszimmetrikus mintázatú futófelület belső része elődjéhez képest (TS800) 20%-kal szélesebb lamella-árkokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a nagyobb mennyiségű hó felvételét, miáltal növekszik az átvihető vonóerő. (ábra 1.)

Az újdonságnak számító távtartók megakadályozzák a lamellák összezáródását, amikor azok az útfelülethez nyomódnak. Ez a technikai megoldás 20%-kal növeli a hótároló képességet, amely kiváló erőátvitelt és kanyarodási képességet biztosít behavazott utakon. (ábra 2.)

Az igényekre szabott ContiWinterContact™ abroncsok mintázati kialakítása a kiváló vizes útfelületi tapadásra lett optimalizálva. A csökkentett vízre felúszási kockázat érdekében, a körbefutó mintázati csatornák száma – melyek az esős idő alkalmával magukba szívják a vizet – az abroncs szélességéhez lettek igazítva. A ContiWinterContact™ TS 810 alapvetően 3 csatornával rendelkezik, de 225 mm vagy annál nagyobb szélesség esetén több, 4 csatorna került kialakításra. (ábra 3.)

Az abroncs mintázatában néhány helyen úgynevezett Profilmélység-jelzőket (TWI) helyeztek el, melyek a hátralévő mintázati mélységet jelzik. Abban az esetben, ha a profilmélység eléri a 4 mm-es szintet, a jelzők egy szintbe kerülnek a mintázattal, melyekből egyértelműen leolvasható: a kopás olyan szintet ért el, mely indokolttá teszi az abroncs cseréjét. (ábra 4.)

Egy új típusú vizes-polimer nedves utakon anélkül növeli meg az új ContiWinterContact™ TS 810 teljesítményét, hogy közben hátrányosan befolyásolná az abroncs téli tulajdonságait. A nagyobb mennyiségű szén jelenléte az összetételben javítja az irányíthatóságot, valamint egy lágyító komponens garantálja a hosszabb élettartamot, és a futófelület tartós rugalmasságát.

A közép- és felső kategóriás személygépjárművek számára kifejlesztett ContiWinterContact™ TS 810 innovatív kialakítása kimagasló kezelhetőséget, egyedülálló kényelmet, magas futásteljesítményt és tökéletes fékezhetőséget szavatol téli körülmények között, száraz és vizes útfelületen egyaránt.