Continental TS810S

Continental TS810S

Continental TS810S információ

Sportos téli abroncs nagy teljesítményű és luxus kategóriájú autókhoz.

A ContiWinterContact™ TS 810 Sport egy sportos téli abroncs. A nagyszerű kezelhetőség kimagasló tapadással és biztonságos vezetési jellemzőkkel kombinált, mely tulajdonságok a legfontosabbak téli körülmények között.

A ContiWinterContact™ TS 810 Sport futófelületének középső és belső részén elhelyezett kapaszkodóél kialakítás sokkal jobb tapadást biztosít havas úton. Az aszimmetrikus mintázatú futófelület belső része 20%-kal szélesebb lamella-árkokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a nagyobb mennyiségű hó felvételét, így növekszik az átvihető vonóerő. (ábra 1.)

Az újdonságnak számító távtartók megakadályozzák a lamellák összezáródását, amikor azok az útfelülethez nyomódnak. Ez a technikai megoldás 20%-kal növeli a hótároló képességet, amely kiváló erőátvitelt és kanyarodási képességet biztosít behavazott utakon. (ábra 2.)

Az igényekre szabott ContiWinterContact™ abroncsok mintázati kialakítása a kiváló vizes útfelületi tapadásra lett optimalizálva. A csökkentett vízre felúszási kockázat érdekében, a körbefutó mintázati csatornák száma – melyek az esős idő alkalmával magukba szívják a vizet – az abroncs szélességéhez lettek igazítva. A ContiWinterContact™ TS 810 Sport alapvetően 3 csatornával rendelkezik, de 255 mm-nél szélesebb futófelületnél már 4 és 265 mm felett 5 csatorna garantálja a tökéletes vízelvezetést. (ábra 3.)

Az abroncs mintázatában néhány helyen úgynevezett Profilmélység-jelzőket (TWI) helyeztek el, melyek a hátralévő mintázati mélységet jelzik. Abban az esetben, ha a profilmélység eléri a 4 mm-es szintet, a jelzők egy szintbe kerülnek a mintázattal, melyekből egyértelműen leolvasható: a kopás olyan szintet ért el, mely indokolttá teszi az abroncs cseréjét. (ábra 4.)

Egy új típusú vizes-polimer nedves utakon anélkül növeli meg az új ContiWinterContact™ TS 810 Sport teljesítményét, hogy közben hátrányosan befolyásolná az abroncs téli tulajdonságait. A nagyobb mennyiségű szén jelenléte az összetételben javítja az irányíthatóságot, valamint egy lágyító komponens garantálja a hosszabb élettartamot, és a futófelület tartós rugalmasságát.

Kimagasló teljesítmény bármely téli körülmény között, nagyszerű kezelhetőség és fékezhetőség száraz utakon, kiváló "aquaplaning" elleni védelem.