Michelin CrossClimate 2

Michelin CrossClimate 2

Michelin CrossClimate 2 információ

A Michelin Cross Climate 2 a négyévszakos kategória mestere.

  1. szeptember 1-jén a Michelin megkezdte a MICHELIN CrossClimate 2 értékesítését Magyarországon. Az Európa-szerte egyidejűleg bemutatott új generációs négy évszakos Michelin abroncs legfőbb tulajdonságai:
  • A nyári gumiabroncsok előnyeivel rendelkezik fékezési teljesítményben, energiahatékonyságban és élettartamban száraz és nedves utakon egyaránt.
  • A téli gumiabroncsok vontatási és fékezési teljesítményének előnyeit nyújtja havas és alacsony hőmérsékletű úton. MICHELIN CrossClimate 2 rendelkezik 3PMSF minősítéssel, tehát az abroncs használata biztonságos havas útfelületen, és hóban is meggyőzően teljesít.

A négy évszakos gumiabroncs-kategória vezetőjeként a MICHELIN CrossClimate 2 az élen végzett számos prémium termékeket is vizsgáló európai teszten. Első helyen áll fékezési teljesítményéért:

  • Száraz utakon.
  • Nedves utakon (kopott gumiabroncsok, a szabályozásban megengedett legkisebb mintázati mélységig).
  • Havas úton az elsőtől az utolsó kilométerig (új és kopott gumiabroncsok esetében is).
  • Első helyen áll vontatási teljesítményéért havas úton, az elsőtől az utolsó kilométerig (új és kopott gumiabroncs esetében is).
  • Második helyen áll fékezési teljesítményéért nedves utakon (új gumiabronccsal vizsgálva).

Kiváló hatótávolság és gördülési ellenállás.

A MICHELIN CrossClimate 2 új és kopott gumiabroncsként is az élen szerepelt kilencből hat (legfőképp vontatási és fékezési teljesítményt vizsgáló) teszten 2020-ban és 2021-ben.

Emellett a MICHELIN CrossClimate 2 gumiabroncs kiemelkedő hatótávolságot biztosít: anyagának és a lépcsőzetesen elhelyezkedő lamelláknak köszönhetően csökken a gördülési ellenállás és megnő a gumiabroncsok élettartama.

A gumiabroncsok a hosszabb élettartamuknak köszönhetően mindenki számára előnyösek:

  • Az autósoknak: Több kilométert tudnak megtenni ugyanazzal a szett abronccsal, gazdaságos, kilométerre vetítve sokkal jobb ár-érték arány, az abroncs gördülési ellenállása kilométerről kilométerre hozzájárul az üzemanyag-megtakarításhoz is.
  • A bolygónak: A kevesebb gumiabroncs kevesebb nyersanyagot igényel, így az előállítási folyamat kevesebb hulladékot termel. A megnövelt gördülési ellenállás - kilométerről kilométerre - alacsonyabb CO2-kibocsátást jelent. A MICHELIN CrossClimate 2 gördülési ellenállása összehasonlítható egy hasonló standard abroncséval.
Michelin

A Michelin prémiumkategóriás márka, Franciaországból származik.

A Michelin kínálata

A márka széles körben kínál gumiabroncsokat személyautóra, motorkerékpárra, robogóra, teherautókra, buszokra, munkagépekre, mezőgazdasági és ipari járművekre.

A kiváló minőségnek köszönhetően sok autógyártó választja elsőszerelésnek, mint pl. BMW, Honda, Porsche, Dodge, Chevrolet, Mercedes, Audi, stb.

A prémium vonalat erősítő Michelin márkát azoknak az autósoknak ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, bizonyos esetekben az átlagos felett is kihasználják az autóik képességeit és fontos számunkra saját, valamint családtagjaik biztonsága, valamint szeretnék az autójukat a gyári paramétereknek megfelelően, teljesen kiszámíthatóan használni.

Gazdasági adatok

2015-ös éves jelentés szerint a Michelin 170 országban van jelen, 4150 elosztó és szolgáltató központtal. A Michelin 18 országban üzemeltet számszerint 69 gyárat, alkalmazottainak száma világszinten 115ezer fő. Ezekben a gyárakban csak gumiabroncsból 184 millió példány készült 2015-ben. Euróbában 10 Michelin gyár van köztük Magyarországon is, Nyíregyházán. A magyarországi gyárban személyautó, 4x4/SUV és kisteher abroncsok készülnek. A Michelin 2015. évi nettó árbevétele 21,2 milliárd euró összeg volt.

A Michelin története

1889-ben két testvér, André és Edouard Michelin egy nagy emberi és ipari utazásra indult, hogy – a szabadság és a gazdasági fejlődés kulcsát jelentő – modern közlekedési megoldásokat fejlesszen ki. 1891-ben a Michelin kifejleszti az első levehető gumiabroncsot kerékpárokra. Ugyanebben az évben kerékpárversenyen is győz a márka. 1898-ban már megszületett a Michelin baba, melyet a halomban álló gumiabroncsok ihlettek. A Michelin különböző felhasználói kézikönyveket valamint utazási segédleteket/térképeket is jelentetett meg. Az első világháború idején gumiabroncsok helyett repülőgépeket gyártott. 1929-ben feltalálták a pályagumit, mely vasúti közlekedésre volt alkalmas. Az 1935-ben csődöt jelentő Citröen autógyárnak addigra a Michelin már a legnagyobb hitelezője és főrészvényese volt. 1946-ban a Michelin szabadalmat nyújtott be a radiál gumiabroncsra és néhány évvel később már a teherautó abroncs gyártásban is ezt a technológiát alkalmazta. 1965-ben a Michelin megnyitotta az első tesztközpontját Franciaországban, majd később az Államokban és Spanyolországban is (1977). 1978-ban jelent meg az első mezőgazdasági Michelin abroncs, 1981-ben pedig az első repülőgépekre gyártott radiál gumiabroncs, 87-ben pedig az első motorkerékpárokra tervezett radiál.

Versenysport

A Michelin kiváló minőségű, díjnyertes gumiabroncsokat készít mind a verseny-, mind a veterán gépkocsik számára.

1979-ben a Ferrari Michelin abroncsokkal nyerte a futamokat. 2001-től 2007-ig a Forma 1 versenyek beszállítója volt.

Garancia

A Michelin gumiabroncsokra a gyártó élettartam garanciát vállal, azok 1,6 mm-es csatornamélységükig.