Michelin Alpin 6

Michelin Alpin 6

Michelin Alpin 6 információ

A Micheliln Alpin A6, kemény, zord téli időszakra tervezett téli gumiabroncs. Az Alpin 5 modellt váltja fel. stabilitás, megbízható tapadás, könnyű irányíthatóság, valamint akusztikus kényelem, és a Michelin márkától már elvárt hosszú élettartam jellemzi.

Technikai jellemzők:

Kiemelkedő biztonsági és vonóerő teljesítmény télies utakon, nedves és havas útfelületen egyaránt: Az Alpin 5 abroncsénál +6%-kal jobb telesítmény nedves, +8%-kal jobb teljesítmény havas útfelületen.

A MICHELIN Alpin 6 kiváló tapadást biztosít gyorsulás és fékezés közben, akár új, akár kopott állapotban, 20% -kal hosszabb élettartammal, mint a többi csúcskategóriás gumiabroncs. Olyan ügyfeleknek szól, akik rendszeresen szembesülnek hóeséssel, és akiknek minden időjárási és útviszonyok mellett mozgásban kell maradniuk. A MICHELIN Alpin 6 gumiabroncs páratlan teljesítményt nyújt ezekben a helyzetekben, de viselése még lenyűgözőbb. A TÜV SÜD, a német terméktanúsító és tesztelő testület által végzett tesztek azt mutatták, hogy ezen kopási szinteknél az új MICHELIN gumiabroncs 5,9 méter távolságban megállítja a járművet, mint a legközelebbi riválisai, és jobb tapadást biztosít lejtőkön . A gumiabroncs kopásképessége egy új, nagy hornyok sűrűségű szobor bevezetéséből adódik, amely a gumiabroncs használatakor fejlődik ki. Ennek oka a három innovatív technológia kombinációja:

1. Könnycsepp formájú lamellák, amelyek lehetővé teszik a futófelület fejlődését, amikor az abroncs az úton halad. A kopás szélesebb hornyokat hoz létre, amelyek javítják a víz áramlását és növelik a tapadást.

2. A hornyok alján található „hókamra” megtartja a havat és javítja a tapadást és a fékezést.

3. Többrétegű futófelület: A „Traction Booster Compound” technológia javítja a havas tapadást, miközben a gumiabroncs használódik, a futófelület mélységétől függetlenül.

Az új Alpin 6 gumiabroncsnak nincs szokásos 4mm-es téli kopásjelzője, mivel teljesítménye folyamatosan erős, a futófelület minimális, mélységéig 1,6 mm-ig. Most egy új kopásjelzővel rendelkezik, amely egyértelműen leolvasható a megmaradó futófelületről:

  • 75%
  • 50%
  • 25 %

Jelenleg 58 méretben elérhető prémium kategóriás téli gumiabroncs. A gyártó abban az évben, amikor a modell megjelent (2018), megtagadta a gumiabroncsok mintáinak összehasonlító tesztekhez való benyújtását, mielőtt azok eladásra kerültek volna, így az első Michelin Alpin 6 tesztek csak a 2019/2020 téli szezonban jelentek meg.

Michelin

A Michelin prémiumkategóriás márka, Franciaországból származik.

A Michelin kínálata

A márka széles körben kínál gumiabroncsokat személyautóra, motorkerékpárra, robogóra, teherautókra, buszokra, munkagépekre, mezőgazdasági és ipari járművekre.

A kiváló minőségnek köszönhetően sok autógyártó választja elsőszerelésnek, mint pl. BMW, Honda, Porsche, Dodge, Chevrolet, Mercedes, Audi, stb.

A prémium vonalat erősítő Michelin márkát azoknak az autósoknak ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, bizonyos esetekben az átlagos felett is kihasználják az autóik képességeit és fontos számunkra saját, valamint családtagjaik biztonsága, valamint szeretnék az autójukat a gyári paramétereknek megfelelően, teljesen kiszámíthatóan használni.

Gazdasági adatok

2015-ös éves jelentés szerint a Michelin 170 országban van jelen, 4150 elosztó és szolgáltató központtal. A Michelin 18 országban üzemeltet számszerint 69 gyárat, alkalmazottainak száma világszinten 115ezer fő. Ezekben a gyárakban csak gumiabroncsból 184 millió példány készült 2015-ben. Euróbában 10 Michelin gyár van köztük Magyarországon is, Nyíregyházán. A magyarországi gyárban személyautó, 4x4/SUV és kisteher abroncsok készülnek. A Michelin 2015. évi nettó árbevétele 21,2 milliárd euró összeg volt.

A Michelin története

1889-ben két testvér, André és Edouard Michelin egy nagy emberi és ipari utazásra indult, hogy – a szabadság és a gazdasági fejlődés kulcsát jelentő – modern közlekedési megoldásokat fejlesszen ki. 1891-ben a Michelin kifejleszti az első levehető gumiabroncsot kerékpárokra. Ugyanebben az évben kerékpárversenyen is győz a márka. 1898-ban már megszületett a Michelin baba, melyet a halomban álló gumiabroncsok ihlettek. A Michelin különböző felhasználói kézikönyveket valamint utazási segédleteket/térképeket is jelentetett meg. Az első világháború idején gumiabroncsok helyett repülőgépeket gyártott. 1929-ben feltalálták a pályagumit, mely vasúti közlekedésre volt alkalmas. Az 1935-ben csődöt jelentő Citröen autógyárnak addigra a Michelin már a legnagyobb hitelezője és főrészvényese volt. 1946-ban a Michelin szabadalmat nyújtott be a radiál gumiabroncsra és néhány évvel később már a teherautó abroncs gyártásban is ezt a technológiát alkalmazta. 1965-ben a Michelin megnyitotta az első tesztközpontját Franciaországban, majd később az Államokban és Spanyolországban is (1977). 1978-ban jelent meg az első mezőgazdasági Michelin abroncs, 1981-ben pedig az első repülőgépekre gyártott radiál gumiabroncs, 87-ben pedig az első motorkerékpárokra tervezett radiál.

Versenysport

A Michelin kiváló minőségű, díjnyertes gumiabroncsokat készít mind a verseny-, mind a veterán gépkocsik számára.

1979-ben a Ferrari Michelin abroncsokkal nyerte a futamokat. 2001-től 2007-ig a Forma 1 versenyek beszállítója volt.

Garancia

A Michelin gumiabroncsokra a gyártó élettartam garanciát vállal, azok 1,6 mm-es csatornamélységükig.