Firestone WinterHawk 4

Firestone WinterHawk 4

Firestone WinterHawk 4 információ

A Firestone legújabb kiemelt termékével, a Winterhawk 4 abronccsal hideg és kiszámíthatatlan körülmények között is jól uralható és kezelhető az autó. Az új generációs abroncs kiváló teljesítményt nyújt havon is, vizes úton pedig hatékony fékezést biztosít.

Az új Firestone Winterhawk 4 fejlesztésében több mint 20.000 európai autós vett részt.

A személyautókra és városi terepjárókra tervezett Firestone Winterhawk 4 olyan robosztus téli abroncs, amely kiváló teljesítményt nyújt mindenféle téli időjárási körülmények között, és mindez nagyszerű ár-érték aránnyal párosul.

A Firestone Winterhawk 4 abronccsal havon és jégen is kiválóan uralható a jármű, és ez az optimalizált futófelület-mintázatnak köszönhető. A Firestone Winterhawk 4 vállrészén elhelyezett oldalirányú bevágások nagyobb száma is azt a cél szolgálja, hogy a gumi jobban belemarjon a hóba és jégbe, és optimális legyen a kontaktnyomás, így téli körülmények között is rövid távolságon belül meg tud állni a jármű. Az abroncs cikk-cakkos mintázata pedig még jobb tapadást tesz lehetővé.

Mindezek a jellemzők együttesen kiváló teljesítményt biztosítanak a Firestone Winterhawk 4 számára havon, és kiváló fékezést tesznek lehetővé nedves úton, így a gumi vonóereje havon hét százalékkal jobb, mint az elődjéé, a Firestone Winterhawk 3 abroncsé. Az új Winterhawk 4 esetében a nedves fékezési teljesítmény is jobb, mint az előző generációé, és négy százalékkal rövidebb út szükséges a megálláshoz. Ennek köszönhetően az abroncs B jelölést viselhet az EU-s címkén.

A Firestone új Winterhawk 4 abroncsa 2020 júniusától 94 méretben, 14” és 20” között kapható, ezzel a kis autóktól a nagy SUV-okig alkalmazható.

Firestone

A Firestone a Bridgestone középkategóriás márkája, eredetileg Amerikából származik.

A Firestone kínálata

A Firestone széles körben kínál személyautóra, 4x4/SUV, haszonégépjárműre és mezőgazdasági gépekre gumiabroncsokat.

Népszerű választása az amerikai autógyártóknak elsőszerelésre, mint pl. a Chrysler, a Jeep, a Dodge, de a Toyota és Fiat modellek is kerültek Firestone abroncsokkal forgalomba.

A Firestone középkategóriás abroncsait azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.

Gazdasági adatok

A Firestone gumiabroncsok a Bridgestone gyáraiban készülnek. A Bridgestone Corporation és leányvállalatai világszerte több mint 140 000 embernek adnak munkát, 25 országban (köztük Magyarországon is), 178 gyárban. Európai székhelye Belgiuman, Brüsszelben található, a Bridgestone Europe házán belül.

A tulajdonos

1988 óta a Bridgestone csoport tagja.

A Firestone története

A vállalatot 1900. augusztus 03-án Harvey S. Firestone alapította az Ohio állambeli Akronban az Egyesült Államokban. 1903-ban kezdték el saját márkás termékeik gyártását és három évvel később már Henry Ford 2000 (!) garnitúra Firestone abroncsot rendelt a T-modellekhez elsőszerelésként. 1926-ban a vállalat megnyitotta a világ akkori legnagyobb gumiültetvényét, többi mint 4 000 négyzetkilométernyi területen. 1928-ban Brendtfortban (Anglia) is épült Firestone gyár, viszont ez ma már nem működik, 1979-ben bezárt. A vállalat 1936-ban ismét új gyárat nyitott Memphisben (USA), akkoriban a legtöbb embert foglalkoztató - több, mint háromezer fő - és a legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalat volt. 1963. július 1-jén ünnepehette a Memphis-i gyár az egy milliomodik gumiabroncs elkészülését. A gyárat 1982-ben szintén bezárták. A II. világháború alatt tüzérségi lövedékeket, alumínium hordókat, ételszállító edényeket és egyéb gumírozott katonai felszereléseket gyártott. 1979-ben a vállalat összeomlását John Nevin akadályozta meg azzal, hogy minden nem gumiabroncshoz kapcsolódó vállalati részleget leválasztott. Az akkor 17 működő Firestone gyárból kilencet bezáratott. 1988-ban a Bridgestone megvásárolta a Firestone-t.

Versenysport

1911-től jelen van a motorsportonkban, az IndyCartól kezdve Forma 1-ig.