Firestone MultiSeason 2 205/50 R17 93 V M+S XL

205/50 R17 4 évszakos

Firestone MultiSeason 2 információ

A Firestone portfóliója a Multiseason abroncsok jobb teljesítményt és nagyobb értéket nyújtó második generációjával bővült, ami minden gépjárműtípus és gépjárművezető igényeit kielégíti.

Az eredeti Firestone Multiseason kiváló négyévszakos túraabroncsként szerzett hírnevet magának. A Multiseason második generációjával azonban a Firestone még ennél is többet szeretne elérni. A mintázatot és az úttal érintkező felületet úgy optimalizálták, hogy vizes úton maximális vízelvezetést biztosítsanak, száraz úton pedig kiegyensúlyozott abroncsmerevséget. Ezt kiterjedt szimulációs modellezéssel érték el, amit később a terepen is ellenőriztek.

A Multiseason abroncsok új generációja, amelyet Európa legnagyobb tiszteletnek örvendő független járműtesztelő intézete, a TÜV SÜD tesztelt, 9%-kal jobb fékezést mutatott száraz körülmények között, és 14%-kal jobbat nedves körülmények között. (összehasonlítva az előző Multiseason teljesítményével). Az EU címkén az abroncs nedves tapadása B besorolást kapott. Az abroncs havas úton is jó teljesítményt nyújt, ahogyan azt a 3 csúcsos hegy és hópehely jelzés (3PMSF) tanúsítja, így minden európai téli jogszabálynak megfelel.

Az elődjéhez képest további előrelépés, hogy a Firestone Multiseason új generációja a legtöbb méretben igen jó, C osztályú minősítést kapott a gördülő ellenállás terén az európai címkén és 20%-kal jobb a futásteljesítménye is.

Az új Multiseason abroncsokkal csökken az üzemanyagköltség, és hosszabb a gumik élettartama.

Firestone

A Firestone a Bridgestone középkategóriás márkája, eredetileg Amerikából származik.

A Firestone kínálata

A Firestone széles körben kínál személyautóra, 4x4/SUV, haszonégépjárműre és mezőgazdasági gépekre gumiabroncsokat.

Népszerű választása az amerikai autógyártóknak elsőszerelésre, mint pl. a Chrysler, a Jeep, a Dodge, de a Toyota és Fiat modellek is kerültek Firestone abroncsokkal forgalomba.

A Firestone középkategóriás abroncsait azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.

Gazdasági adatok

A Firestone gumiabroncsok a Bridgestone gyáraiban készülnek. A Bridgestone Corporation és leányvállalatai világszerte több mint 140 000 embernek adnak munkát, 25 országban (köztük Magyarországon is), 178 gyárban. Európai székhelye Belgiuman, Brüsszelben található, a Bridgestone Europe házán belül.

A tulajdonos

1988 óta a Bridgestone csoport tagja.

A Firestone története

A vállalatot 1900. augusztus 03-án Harvey S. Firestone alapította az Ohio állambeli Akronban az Egyesült Államokban. 1903-ban kezdték el saját márkás termékeik gyártását és három évvel később már Henry Ford 2000 (!) garnitúra Firestone abroncsot rendelt a T-modellekhez elsőszerelésként. 1926-ban a vállalat megnyitotta a világ akkori legnagyobb gumiültetvényét, többi mint 4 000 négyzetkilométernyi területen. 1928-ban Brendtfortban (Anglia) is épült Firestone gyár, viszont ez ma már nem működik, 1979-ben bezárt. A vállalat 1936-ban ismét új gyárat nyitott Memphisben (USA), akkoriban a legtöbb embert foglalkoztató - több, mint háromezer fő - és a legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalat volt. 1963. július 1-jén ünnepehette a Memphis-i gyár az egy milliomodik gumiabroncs elkészülését. A gyárat 1982-ben szintén bezárták. A II. világháború alatt tüzérségi lövedékeket, alumínium hordókat, ételszállító edényeket és egyéb gumírozott katonai felszereléseket gyártott. 1979-ben a vállalat összeomlását John Nevin akadályozta meg azzal, hogy minden nem gumiabroncshoz kapcsolódó vállalati részleget leválasztott. Az akkor 17 működő Firestone gyárból kilencet bezáratott. 1988-ban a Bridgestone megvásárolta a Firestone-t.

Versenysport

1911-től jelen van a motorsportonkban, az IndyCartól kezdve Forma 1-ig.