Falken Wildpeak AT3/WA

Falken Wildpeak AT3/WA

Falken Wildpeak AT3/WA méretek

Falken Wildpeak AT3/WA információ

A Falken Wildpeak AT3/W kalandra lett tervezve, hogy bármilyen időjárási viszonyok között, bármilyen terepen teljesítsen. A Gumiabroncs Gyártók Szövetsége által az abroncs megkapta az ún. téli minősítést, a Three Peak Mountain Snow Flake (3PMSF) jelölést is, így egész évben használható azokban az országokban is, ahol kötelező a téli gumi.

Technikai jellemzők:

**HEAT DIFFUSER TECHNOLOGY:**Az oldalfal alsó részében, az abroncs belső részeinek védelme érdekében olyan eljárást alkalmaztak, amely eloszlatja a keletkezett hőt. Így biztosítja a jármű stabilitását nagy terhek szállítása vagy vontatása közben is.

**3D CANYON SIPE TECHNOLOGY:**Lezárja a vállakat, hogy ellenálljon a nagy nyomatékkal szembeni kopásnak, valamint további kezelési stabilitást biztosít.

**RUGGED AND RIGID TREAD BLOCKS:**Az egyenetlen és merev mintablokkok biztosítják a futófelület-merevséget az érintkezési felületen, növelve a jármű stabilitását és kezelhetőségét, ugyanakkor megakadályozzák a kövek beszorulását a hornyokba.

**AGGRESSIVE UPPER SIDEWALL:**Az agresszív felső-oldalfal kialakítás megvédi az abroncsot az éles kövektől, és további vonoóerőt biztosít alacsony légnyomáson.

**SILICA TREAD COMPOUND:**Megnövelt élettartamot és kiváló teljesítményt biztosít vizes úton.

Falken

A Falken közép kategóriás gumiabroncs, Japánból származik.

A Falken termékkínálata

Terepjárók és SUV-k ideális gumija. A nagy teljesítményű sport autók, luxus limuzinok kategóriájában a legjobb vétel. A kifinomult gyártási technológiának és a világszerte elismert japán precizitásnak köszönhetően a Falken gumik közép kategóriás árért cserébe, prémium kategóriás minőséget, és teljesítményt nyújtanak.

Olyan autómárkák beszállítója, mint a Suzuki, a Daihatsu, a Nissan vagy a Subaru. 2016-ban a Nissan Rouge elsőszerelésként választotta a Falken Ziex ZE001 A/S abroncsát. A 2017-ben forgalomba kerülő Chrysler Pacifica gyári szerelési is a Falken Ziex CT50 A/S lesz.

A Falken kínálatában megtalálhatók a kishaszon- és haszongépjármű-gumiabroncsok is.

Gazdasági adatok

A Falken márka japánban piacvezető, ott Ohtsu márkanév alatt forgalmazzák. Gyárai Japánban, Thaiföldön és Indonéziában működnek, 23 ezer munkatársat foglalkoztatva, részvényeit a tőzsdén is jegyzik.

Tulajdonos

A Falken Gumiabroncsgyártó Vállalatot 1983-ban alapították Japánban, jelenlegi székhelye az Egyesült Államokban, Kaliforniában van.

Története

A Falken márka 1983. évi megszületését követően még ebben az évben elkészült az első Falken abroncs. 1988-ban megnyitották az első kirendeltséget Offenbach am Mainban, Németországban. A Falken máig erről a telephelyről forgalmazza és terjeszti a vállalat teljes abroncsválasztékát.

Versenysport

A márkanév megszületését követő évben (1984) már versenyautókon aratott győzelmet, nem sokkal később, 1985-ben a motorsportban is megmutatta teljesítményét. Napjainkig folyamatosan versenyben vannak a Falken abroncsok: Mirage Cup Car (Japán autóverseny), Kenya Endurance Rally Race, Super N1 Taikyu (Japán autóverseny), Párizs-Dakar Rally, Ausztrália 2000 Rally, etc.

Garancia

A Falken gumiabroncsokra a gyártó a vásárlástól számított 3 év garanciát vállal.