Continental eContact

Continental eContact

Continental eContact információ

A Conti.eContact™ kivételes teljesítményt kölcsönöz a hibrid meghajtású személyautók részére. Mérsékelt gördülési ellenállás, kiváló kezelhetőség és az összetételének köszönhetően nagy biztonság jellemzi.

Technikai jellemzők:

Mérsékelt gördülési ellenállás, kiváló kezelhetőség és nagy biztonság a Green Chilli alapanyag-keveréknek köszönhetően.

A Continental által kifejlesztett Green Chilli alapanyag-keverék csökkenti az elemi részecskék és a polimerek között fellépő belső súrlódást, így mérsékelve a gördülési ellenállást. Ennek köszönhetően a Conti.eContact™ az üzemanyag-hatékonyság tekintetében ‘A’ besorolású abroncscímke-értékkel rendelkezik. Mindezeken felül a különleges adalékanyagok jobb tapadást és stabil kezelhetőséget biztosítanak.

Jobb fékteljesítmény vizes úton a HydroSipes lamellarendszer révén.

A HydroSipes lamellák optimalizált ablaktörlő hatásukkal gyorsan eloszlatják a vízréteget, így a futófelület blokkjai és az útfelület között hatékonyabb vízelvezetés jön létre. Ez vizes úton rövidebb fékutat és biztosabb kezelhetőséget jelent, nagy sebesség esetén pedig fokozott teljesítményt.

Csökkentett lég- és gördülési ellenállás a rugalmasabb, aerodinamikus AeroFlex oldalfal által.

Egyedülálló kialakítása révén az AeroFlex kevesebb éllel rendelkezik, így meggátolja a légörvények kialakulását. Ugyanakkor az oldalfal területe rugalmasabb, vagyis kevesebb energia vész el az összenyomódás és kirugózás során. Mindez alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és optimalizált gördülési ellenállást eredményez.

ContiSilent™ technológia a mérsékelt belső zaj érdekében.

A ContiSilent™ abroncsok belső falán, a futófelület alatt egy poliuretán habból készült hangtompító található, melynek szerkezete a hőmérséklettől függetlenül állandó marad. Ez képes elnyelni a rezgéseket az abroncs belsejében, így sokkal kevesebb vibráció kerül át az alvázra. Mindez jelentős mértékben csökkenti az utastérben hallható zaj mértékét.